Fyll på necessären inför hösten

2017-08-29

Hösten är på väg, vare sig vi vill det eller inte, och med höst kommer nya rutiner! Vi på eleven ser fram emot hösten, dels på grund av spännande projekt men också för alla härliga höstnyheter som kommer. Plus, det är ju faktiskt himla mysigt med att få slänga på sig en kofta, läsa en god bok och dricka en kopp te medan det är lite gråmulet utanför.

Men, tillbaka till nya höstrutiner! Oavsett om du börjar med nya rutiner, eller bara återgår till gamla efter semestern så behövs med största sannolikhet en påfyllning av necessären. Dels för att mycket tagit slut under sommaren, men också för att huden behöver andra produkter under hösten. Vi tänkte därför tipsa om de perfekta produkterna att fylla necessären med!

Nr 1: Ansiktsrengöring

Något som kontinuerligt behöver påfyllning är ansiktsrengöringen, och är din påväg att ta slut så vänta inte tills den är helt slut utan förbered med en ny tidigt! A och O i en välmående hud är ju faktiskt just rengöring, därför är det viktigt att se till att alltid ha en ansiktsrengöring som är bra för din hudtyp.

För en så bra och effektiv rengöring som möjligt bör du göra det i två steg, men gärna tre. Detta för att se till att både makeup och orenheter avlägsnas ordentligt. Du kan läsa om hur tre-stegs-rengöring kommer vara hett i höst.

Tips på rengöringsprodukter:

Nr 2: Ansiktspeeling

För att hjälpa huden på traven och framhäva den vackraste lystern så behöver du en ansiktspeeling. En ansiktspeeling exfolierrar huden och avlägsnar döda hudceller för att framhäva en naturlig lyster men också för att förbereda huden för att kunna ta upp nästkommande hudvård bättre. Dock bör du inte göra en peeling mer än 1-2 gånger i veckan!

Tips på ansiktspeeling:

Nr 3: Ansiktskräm

Efter rengöring och peeling är det givetvis dags för en ansiktskräm. En ansiktskräm är viktig för att återfukta, vårda och skydda huden. Det finns olika typer av krämer som är idealiska olika tider på dygnet; allroundkräm som passar både dag och natt, dagkräm som då givetvis passar på dagen framförallt tack vare att de oftast innehåller SPF och nattkräm som ofta har lite mer intensiva ingredienser och kan ibland ha lite krämigare textur för att underlätta hudens återhämtning medan du sover.

Tips på ansiktskräm:

Nr 4: Sheet Masks

Sheet Masks är ju som vi alla vet vid det här laget väldigt trendigt och kommer att fortsätta vara det även under hösten. Att sheet masks blivit så trendigt är dock inte så märkligt; de är ju fantastiska att använda! En sheet mask är både snabb och enkel att använda samtidigt som den är otroligt effektiv. Även om du kanske inte brukat använda sheet masks tidigare så rekommenderar vi verkligen att ha ett gäng hemma hela tiden - för när du väl provat så kommer du inte vilja sluta!

Tips på sheet masks:

Nr 5: Schampo & balsam

Schampo och balsam går alltid åt, och ofta delar hela familjen på samma. Därför tänkte vi nedan tipsa om större förpackningar från Maria Nila som går att köpa som duo's just nu. Dessa flaskor innehåller hela en liter och är idealisk i hem där hela familjen delar på schampo och balsam, eller för dig som har tjockt, långt hår (eller för dig som helt enkelt vill vara ekonomisk!).

Tips på schampo & balsam:

Nr 6: Foundation

Också en produkt som regelbundet behöver inhandlas. Under hösten börjar vi oftast använda foundation mer, och vi tänkte därför tipsa om några foundations i lite olika texturer.

Tips på foundations:

Nr 7: Puder

För att fixera din foundation så behövs oftast också ett puder, eller rättare sagt för att fixera hela din mejk. Det finns olika sorters puder, färgade och transparenta som hjälper till att ge huden en matt finish samt hålla mejken på plats.

Tips på puder:

Nr 8: Highlighter

En naturlig glow är svår att uppnå, och även om vi har den osminkade så kan en t.ex en matt foundation dra ned lystern i huden lite. Därför är det bra att ha en highlighter, så du enkelt kan addera eller intensifiera hudens glow snabbt och smidigt!

Tips på highlighter:

  • the Balm Mary-Lou Manizer, klassiker som blivit älskad världen över. Den har intensiva pigment men går enkelt att anpassa efter hur intensivt du vill ha det.
  • rms beauty Living Luminizer, en krämig highlighter som ger en skir, vacker och naturlig lyster.
  • Cover FX Custom Enhancer Drops, för dig som verkligen älskar "the glow". Dessa droppar går att använda enskilt eller blanda i din foundation/primer för en vacker lyster. Om du använder dem ensamma så kan du uppnå en nästan metallisk effekt, supersnyggt!

Nr 9: Mascara

Du byter väl din mascara åtminstone var tredje månad? Om inte så rekommenderar vi att börja göra det. En mascara ska gärna bytas ut en gång i månaden, men minst var tredje månad. Detta är helt enkelt av hygieniska skäl. Vi har mascaror för alla, oavsett om du vill ha en smal eller tjock borste, om du letar efter separation, volym eller längd, ja vi har något för alla. Nu till hösten kan det vara bra att investera i en vattenfast Mascara, eftersom det har en tendens att komma lite regnskurar då och då.

Tips på mascaror:

Nr 10: Läppstift

Genom att addera en klick färg på läpparna så kan man lyfta en hel look. Det kan t.ex vara ett matt flytande läppstift med intensiv färg eller ett vårdande balm som bara ger en hint av färg. Oavsett vad du gillar så har vi något som passar!

Tips på läppstift:

Nr 11: Ögonbryn

Sist men inte minst, brynpennan! Ögonbrynen är ju det som ramar in hela ansiktet och för många en viktig detalj. Oavsett om du behöver måla dit strån, definiera, fylla i, eller bara borsta dem på plats så har vi något för dig.

Tips på ögonbrynsprodukter:

Så, det var våra 11 tips på skönhetsprodukter som är bra att ha i necessären och som det kanske är dags för dig att fylla på. Vad fyller du necessären med i höst?