Cover FX

Cover FX är ett kanadensiskt makeupmärke som erbjuder ett av de bredaste färgsortimenten som går att hitta när det kommer till foundations och concealers av olika slag. De har en global nyansskala där det räcker med att du hittar din perfekta nyans en gång och därefter kommer den att vara identisk med övriga Cover FX-produkter med motsvarande siffra.Med avancerade och hudvårdande formulas kan du själv välja hur täckande resultat du vill ha och känna dig trygg i att produkterna är fullmatade med vårdande ingredienser så som t.ex ceramider, peptider, vitaminer och antioxidanter. Dessa ingredienser tar hand om- och skyddar din hud även på lång sikt. Med revolutionerande produkter så som prisvinnande Custom Cover Drops och Custom Enhancer Drops samt mängder med fler fantastiska produkter för alla hudtyper och hudtoner är Cover FX verkligen ett toppklassmärke på alla fronter.

Cover FX grundades med huvudfokus att kunna erbjuda välfungerande makeupprodukter till den allra känsligaste och mest utsatta huden utan att riskera orsaka irritation. En av grundarna Lee Graff arbetade under mitten av 80-talet som "Corrective Makeup Specialist" på CosMedic Clinic, Sunnybrook Health Sciences Centre i Ontario, där hennes uppgift var att hitta produkter till hennes klienter som både skulle verka terapeutiskt, skydda mot miljörelaterad stress samt vara fria från alla kända irritativa ingredienser, för att passa- och vara bra för även den känsligaste och reaktiva huden som precis genomgått en behandling. Med Toronto's multikulturella befolkning medföljde problemet att det var i princip omöjligt att hitta makeupprodukter som både prickade av alla ovanstående kriterier, men som även hade ett såpass brett nyansspektrum att det fanns en naturlig matchning för alla hudtoner. Lee påbörjade då utvecklingen av produktlinjen som idag är Cover FX.

År 2000 slog sig Lee Graff ihop med f.d. chefskemist och Managing Director på MAC Cosmetics, Ltd. Vic Casale. Vic blev mäkta imponerad av vad Lee hade åstadkommit och erbjöd resurser för att hjälpa henne att fortsätta utveckla sin produklinje. I skrivande stund arbetar Lee fortfarande som Corrective Makeup Specialist, hon testar alla Cover FX-produkter på Sunnybrook Health Sciences Centre för att säkra maximal effekt, matchning av nyanser samt säkerhet. Alla produkter testas även givetvis under sträng övervakning av dermatologer, de är veganvänliga samt helt fria från mineralolja, paravener, parfymer, gluten samt talk.

Upplev en ny nivå av täckning, färg och finish med Cover FX!